Skip to content
kotona valmistettu parsaohratto

Parsaohratto

2 annosta
Preparation time
alle 60 min
Ingredients
  • 250 g
    tankoparsaa
  • 1/2
    sipuli
  • 2 rkl
  • 1/2 dl
    vettä
  • Makuliemi:
  • 5 dl
    vettä
  • 1 dl
    kuivaa valkoviiniä
  • 1 tl
    suolaa
  • 1/2 tl
    sokeria
  • parsanvarret ja tyvet
  • Ohraton valmistaminen:
  • 2 dl
    Torino Ohrahelmeä
  • 2 rkl
  • 5 dl
    makulientä
  • 2 tl
    sitruunamehua
  • 1/2 dl
    parmesaaniraastetta
Method
  1. Huuhtele parsat. Leikkaa tyvestä puumainen osa pois. Kuori parsat varoen latvan nupusta tyven suuntaan esimerkiksi perunankuorimaveitsellä.
  2. Pilko parsat 3-4 osaan. Hienonna sipuli.
  3. Sulata pannussa Benecol Maistuva. Lisää parsan palat ja sipulisilppu kuullota hetken aikaa. Lisää vesi ja kypsennä parsoja ja sipulia välillä sekoittaen.
  4. Mittaa kattilaan vesi, valkoviini, suola, sokeri ja parsan kuoret ja tyvet.
  5. Keitä kannen alla noin kymmenen minuuttia. Siivilöi liemi.
  6. Raasta parmesaani.
  7. Purista sitruunan mehu.
  8. Lisää kattilaan Benecol Maistuva ja Ohrahelmi, kuullota hetken aikaa. Lisää sitruunamehu.
  9. Lisää lämmintä parsalientä kauhallinen kerrallaan.
  10. Kun Ohrahelmi on juuri ja juuri kypsää, lisää joukkoon parsa-sipuliseos. Lisää lopuksi parmesaaniraaste. Tarkista maku.
  11. Annostele ruoka lautasille ja lisää hiukan sitruunamehua ja parmesaaniraastetta.
  12. Tarjoile heti.
Products used in this recipe

Haku