Skip to content
sitruunakuorrutettua lohta vihanneksilla

Sitruunakuorrutettu lohi

Sirtuuna ja lohi ovat takuuvarma makuyhdistelmä.
4 annosta
Preparation time
50 min
Ingredients
  • 500g
    uusia perunoita, suurikokoiset halkaistuna
  • 30g
    tuoreita leivänmuruja
  • 30g
    kaurahiutaleita
  • 10g
    valutettua ja paloiteltua anjovista
  • 15g
    valutettua ja paloiteltua kaprista
  • 1
    sitruunan hienoksi raastettu kuori
  • 2rkl
    ruohosipulia
  • 25g
    pinjansiemeniä
  • 30g
    Benecol Oliivi levite
  • 3
    lohifileetä à 130 g
  • Höyrytettyä parsaa tai herneitä
  • Sitruunalohkoja
Method
  1. Lämmitä uuni 200  asteeseen (kiertoilmauuni 180  asteesen). Laita perunat uunivuokaan ja lisää joukkoon Benecol Oliivi -levitettä. Paahda 30 minuuttia, ravista vuokaa ajoittain.
  2. Sekoita keskenään leivänmurut, kaurahiutaleet, anjovikset, kaprikset, sitruunankuori, ruohosipuli ja pinjansiemenet. Lisää Benecol® Oliivi -levite ja sekoita tahnaksi. Laita lohenpalat tarttumattomalle uunipellille ja levitä leivänmuruseos niiden päälle. Paista uunissa 15–20 minuuttia.
  3. Tarjoile lohen kanssa perunoita, parsaa tai herneitä sekä sitruunalohkoja puristettavaksi annoksen päälle.
Products used in this recipe

Haku