Skip to content
uunissa paistettua kanaa lämpimien vihannesten kera

Uunipaistettua kanaa lämpimillä juureksilla

4 annosta
Preparation time
yli 60 min
Ingredients
  • Juurekset:
  • 1
    sipuli
  • 2
    porkkanaa
  • 2
    porkkanaa
  • 2
    pientä punajuurta
  • 50 g
  • suolaa
  • Koivet:
  • 8
    kanankoipea
  • 2
    valkosipulinkynttä
  • 2 tl
    jauhettua rosmariinia
  • suolaa
  • Kastike:
  • 1 rkl
    hunajaa
  • 2 rkl
    omenaviinietikkaa
  • 1/2 tl
    cayennenpippuria
  • ripaus suolaa
  • Lisäksi:
  • 1 nippu
    rucolaa
Method
  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Kuori sipuli, porkkanat, palsternakat ja punajuuret ja paloittele ne lohkoiksi.
  3. Levitä juurekset leivinpaperin päälle tasaisesti. Sulata Benecol Maistuva ja sivele sillä juurekset. Ripottele päälle suolaa.
  4. Hiero kanankoipien pintaan jauhettua rosmariinia, suolaa ja murskattua valkosipulia. Nosta koivet juuresten viereen leivinpaperille. Laita pelti uuniin ja paista noin 35 minuuttia.
  5. Tarkista koipien kypsyys, jos ne ovat kypsiä siirrä ne toisen astiaan odottamaan juuresten valmistumista. Paista juureksia vielä noin 15 minuuttia.
  6. Sillä välin, kun juurekset ja koivet ovat uunissa, valmista salaatinkastike. Sekoita pienessä kulhossa hunaja, omenaviinietikka, cayennenpippuri ja ripaus suolaa.
  7. Kokoa annos lautaselle: Nosta lautaselle juureksia, laita päälle rucolaa ja viimeistele salaattikastikkeella. Laita viereen kanaa ja nauti.
Products used in this recipe

Haku