
Kasvisbruschetat
Täytä kasvisbruschetat Benecol-tuorejuustolla sekä paahdetuilla kasviksilla. Värikkäät herkkuleivät valloittavat vaikkapa brunssilla. Kokeile myös muita kasviksia ja ruohosipulin- tai valkosipulinmakuista Benecol-tuorejuustoa. Kahdessa leipäviipaleessa päivän kasvistanoliannos, 2 g kasvistanolia.
4 x 2 leivän annosta
Yhdessä annoksessa päivän kasvistanoliannos
Valmistusaika
Yli 60 min Ainesosat
-
160 g
-
8 viipalettakaura-siemenleipää
-
Uunipaahdetut tomaatit
-
1 rs (250 g)Miniluumutomaatteja
-
1 tlrypsiöljyä
-
1/2 tlkuivattua basilikaa
-
ripaussuolaa
-
Rakuunaporkkanat
-
2 (200 g)porkkanaa
-
1/2 rklrypsiöljyä
-
1/2 tlkuivattua rakuunaa
-
1-2 tlomenaviinietikkaa
-
ripaussuolaa
-
miniversoja
-
Sitruunainen varsiparsakaali
-
100 gvarsiparsakaalia (bimi)
-
1/2 rklrypsiöljyä
-
ripaussuolaa
-
1 tlsitruunankuorta raastettuna
Ohjeet
- Halkaise tomaatit pituussuunnassa ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta basilikalla ja suolalla. Kääntele sekaan öljy. Paahda 100-asteisessa uunissa noin 2 tuntia tai kunnes tomaatit ovat puolikuivia.
- Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinoviipaleiksi. Paista porkkanoita hetki pannulla öljysssä, kunnes ne saavat väriä. Porkkanat saavat jäädä napakoiksi. Mausta rakuunalla, omenaviinietikalla ja suolalla. Kuumenna vielä, jotta etikka haihtuu hieman. Anna jäähtyä.
- Leikkaa tarvittaessa varsiparsakaaleista päät pois. Leikkaa varret kolmeen osaan. Paista varsiparsakaaleja hetki öljyssä pannulla, ne saavat jäädä rapeiksi. Mausta suolalla.
- Leikkaa leipä viipaleiksi, tasoita kantapalat ja paahda leivät halutessasi. Levitä Benecol-tuorejuustoa leiville siten, että neljännes rasiasta riittää kahdelle leivälle. Lisää kasvikset. Koristele varsiparsakaalileivät sitruunankuorella ja porkkanaleivät versoilla. Tarjoa loput kasvikset leipien kanssa.
Tutustu Benecol-tuorejuustoihin – herkullisen helppo tapa alentaa kolesterolia!
Reseptissä käytetyt tuotteet