Hyppää sisältöön
Kesäkurpitsakeitto pinaatilla

Kesäkurpitsa-pinaattikeitto

Kesäkurpitsakeitto pinaatilla valmistuu kätevämmin kuin uskoisikaan. Lisämakua tälle keitolle antavat päälle ripotellut halloumicrispit. Reseptin keitto sisältää neljä kolesterolia alentavaa päiväannosta.
4 annosta Yhdessä annoksessa päivän kasvistanoliannos
Valmistusaika
30 min
Ainesosat
  • 1/2
    sipuli
  • 1
    valkosipulin kynsi
  • 2 rkl
    oliivi- tai rypsiöljyä paistamiseen
  • Ripaus
    suolaa
  • Ripaus
    mustapippuria
  • 500 g
    kesäkurpitsaa
  • 1
    kasvisliemikuutio
  • 4 dl
    vettä
  • 100 g
    tuoretta pinaattia
  • 80 g
    halloumijuustoa
  • 1 rs (160 g)
  • yrttejä, esim. basilikaa ja minttua
Ohjeet
  1. Lisää pannulle puolet öljystä, sipuli ja hyppysellinen suolaa. Kuullota sipuli matalalla lämmöllä.
  2. Lisää mukaan valkosipuli, mausta mustapippurilla ja jatka hetki paistamista.
  3. Leikkaa kesäkurpitsat noin 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Lisää pannulle 1 rkl öljyä, kesäkurpitsat ja sekoita.
  4. Paista 5 min tai kunnes kesäkurpitsat saavat väriä ja kuullottuvat.
  5. Lisää kasviliemikuutio ja vesi pannulle ja anna kiehua 5-10 min.
  6. Pienennä lämpöä ja lisää pinaatti. Laita keitto sivuun odottamaan.
  7. Valmista halloumicrispit. Raasta halloumi juustoraastimella ja ripottele Teflon-pannuun. Paista kunnes reunat saavat väriä, paista molemmin puolin. Siirrä varovasti leivinpaperille ja anna jäähtyä.
  8. Kaada keitto tehosekoittimeen ja lisää tuorejuusto. Voit sekoittaa myös sauvasekoittimella. Sekoita, kunnes keitto on tasaista.
  9. Annostele kulhoihin ja koristele basilikan lehdillä, mintulla ja halloumicrispin palasilla.
  10. Nautiskele!

 

Tutustu Benecol-tuorejuustoihin – herkullisen helppo tapa alentaa kolesterolia!

Haku