
Kesäkurpitsa-pinaattikeitto
Kesäkurpitsakeitto pinaatilla valmistuu kätevämmin kuin uskoisikaan. Lisämakua tälle keitolle antavat päälle ripotellut halloumicrispit. Reseptin keitto sisältää neljä kolesterolia alentavaa päiväannosta.
4 annosta
Yhdessä annoksessa päivän kasvistanoliannos
Valmistusaika
30 min Ainesosat
-
1/2sipuli
-
1valkosipulin kynsi
-
2 rkloliivi- tai rypsiöljyä paistamiseen
-
Ripaussuolaa
-
Ripausmustapippuria
-
500 gkesäkurpitsaa
-
1kasvisliemikuutio
-
4 dlvettä
-
100 gtuoretta pinaattia
-
80 ghalloumijuustoa
-
1 rs (160 g)
-
yrttejä, esim. basilikaa ja minttua
Ohjeet
- Lisää pannulle puolet öljystä, sipuli ja hyppysellinen suolaa. Kuullota sipuli matalalla lämmöllä.
- Lisää mukaan valkosipuli, mausta mustapippurilla ja jatka hetki paistamista.
- Leikkaa kesäkurpitsat noin 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Lisää pannulle 1 rkl öljyä, kesäkurpitsat ja sekoita.
- Paista 5 min tai kunnes kesäkurpitsat saavat väriä ja kuullottuvat.
- Lisää kasviliemikuutio ja vesi pannulle ja anna kiehua 5-10 min.
- Pienennä lämpöä ja lisää pinaatti. Laita keitto sivuun odottamaan.
- Valmista halloumicrispit. Raasta halloumi juustoraastimella ja ripottele Teflon-pannuun. Paista kunnes reunat saavat väriä, paista molemmin puolin. Siirrä varovasti leivinpaperille ja anna jäähtyä.
- Kaada keitto tehosekoittimeen ja lisää tuorejuusto. Voit sekoittaa myös sauvasekoittimella. Sekoita, kunnes keitto on tasaista.
- Annostele kulhoihin ja koristele basilikan lehdillä, mintulla ja halloumicrispin palasilla.
- Nautiskele!
Tutustu Benecol-tuorejuustoihin – herkullisen helppo tapa alentaa kolesterolia!