
Kuohkeat amerikkalaiset pannukakut
Pannukakuilla on kiva aloittaa päivä niin arkiaamuna kuin viikonlopun brunssillakin.
4 annosta
Valmistusaika
15 min Ainesosat
-
2 1/4 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
-
1/2 tlsuolaa
-
1 rklleivinjauhetta
-
1 rklsokeria
-
2 1/4 dlkevytmaitoa
-
1kananmuna kevyesti vatkattuna
-
25 g
Ohjeet
- Mittaa jauhot suureen kulhoon, lisää joukkoon suola, leivinjauhe ja sokeri. Sekoita ainesosat huolellisesti keskenään.
- Kaada mukaan maito, vatkattu muna ja jäähtynyt, sulatettu Benecol Maistuva.
- Vispaa tasaiseksi. Mahdolliset kokkareet tasoittuvat nopeasti. Anna taikina turvota muutama minuutti ennen kuin jatkat.
- Kuumenna teflonpaistinpannu keskilämpöiseksi. Yleensä teflonpaistinpannuja ei tarvitse voidella, mutta tarvittaessa voit lisätä pannulle hieman Benecol Maistuvaa.
- Kun pannu on kuuma, lisää siihen kauhallinen paksua taikinaa. Jos pannusi on riittävän suuri, voit paistaa 2 tai jopa 3 pannukakkua samanaikaisesti.
- Anna taikinan olla pannulla noin minuutti, kunnes pintaan alkaa muodostua kuplia.
- Käännä pannukakku varovasti toisinpäin ja paista vielä minuutti, kunnes pannukakku on molemmilta puolilta kullanruskea.
- Toista, kunnes koko taikina on käytetty. Voit pitää pannukakut lämpiminä alhaiselle lämpötilalle säädetyssä uunissa, jos haluat tarjoilla kaikki yhtä aikaa, mutta parhaalta ne maistuvat, kun syöt ne oitis paistamisen jälkeen!
- Jos tarjoilet pannukakkuja aamiaisella tai brunssilla, voit tehdä osan valmisteluista jo edellisenä iltana.
Reseptissä käytetyt tuotteet