
Lounasleipä paprika-mantelitäytteellä
Lounasleipä - tai ihan vaan voileipä, tämä välipalojen klassikko - on otollinen kaveri herkkulisukkeille. Esimerkiksi paprikaan saa luonnetta, kun paistaa sen nopeasti pannulla. Tämän lounas- tai välipalaleivän levitteeksi laitetaan lisäksi ruohosipulinmakuista Benecol-tuorejuustoa ja kokonaisuus kruunataan paahdetuilla mantelilastuilla. Saat päivittäisen, kolesterolia alentavan kasvistanolimäärän yhdestä annoksesta.
1 annos
Yhdessä annoksessa päivän kasvistanoliannos
Valmistusaika
10 min Ainesosat
-
2leipäsiivua tai 1 pieni patonki, mielellään monivilja
-
1 rkloliivi- tai rypsiöljyä paprikan paistamiseen
-
2 rklmantelilastuja
-
1iso paprika (n. 70g) tai säilöttyjä paprikoita
-
40 g = 3 rkl
-
Ripausmustapippuria
-
yrttejä, salaattia tai pinaattia
Ohjeet
-
- Paahda mantelilastut varovasti ilman öljyä matalalla lämmöllä. Liikuttele pannulla, kunnes mantelit saavat kultaisen värin.
- Paista paprikasiivut pannulla öljyssä tai käytä säilöttyjä paprikoita.
- Levitä tuorejuusto leiville.
- Kasaa toisen leivän päälle paahdetut mantelilastut ja paistettu paprika. Rouhi päälle hieman mustapippuria.
- Lisää salaatinlehdet tai yrtit paprikan päälle ja laita leivät päällekkäin. Leikkaa kolmioleiväksi tai syö sellaisenaan. Ennen kaikkea, muista nauttia!
Tutustu Benecol-tuorejuustoihin – herkullisen helppo tapa alentaa kolesterolia!
Reseptissä käytetyt tuotteet