Hyppää sisältöön
Lounasleipä

Lounasleipä paprika-mantelitäytteellä

Lounasleipä - tai ihan vaan voileipä, tämä välipalojen klassikko - on otollinen kaveri herkkulisukkeille. Esimerkiksi paprikaan saa luonnetta, kun paistaa sen nopeasti pannulla. Tämän lounas- tai välipalaleivän levitteeksi laitetaan lisäksi ruohosipulinmakuista Benecol-tuorejuustoa ja kokonaisuus kruunataan paahdetuilla mantelilastuilla. Saat päivittäisen, kolesterolia alentavan kasvistanolimäärän yhdestä annoksesta.
1 annos Yhdessä annoksessa päivän kasvistanoliannos
Valmistusaika
10 min
Ainesosat
  • 2
    leipäsiivua tai 1 pieni patonki, mielellään monivilja
  • 1 rkl
    oliivi- tai rypsiöljyä paprikan paistamiseen
  • 2 rkl
    mantelilastuja
  • 1
    iso paprika (n. 70g) tai säilöttyjä paprikoita
  • 40 g = 3 rkl
  • Ripaus
    mustapippuria
  • yrttejä, salaattia tai pinaattia
Ohjeet
    1. Paahda mantelilastut varovasti ilman öljyä matalalla lämmöllä. Liikuttele pannulla, kunnes mantelit saavat kultaisen värin.
  1. Paista paprikasiivut pannulla öljyssä tai käytä säilöttyjä paprikoita.
  2. Levitä tuorejuusto leiville.
  3. Kasaa toisen leivän päälle paahdetut mantelilastut ja paistettu paprika. Rouhi päälle hieman mustapippuria.
  4. Lisää salaatinlehdet tai yrtit paprikan päälle ja laita leivät päällekkäin. Leikkaa kolmioleiväksi tai syö sellaisenaan. Ennen kaikkea, muista nauttia!

 

Tutustu Benecol-tuorejuustoihin – herkullisen helppo tapa alentaa kolesterolia!

Haku