
Vadelmajuustokakku
Tällä reseptillä valmistat suussasulavan vadelmanmakuisen juustokakun, jonka tuorejuustona on käytetty maustamatonta Benecol-tuorejuustoa.
Benecol-tuorejuustoja voi käyttää aivan kuten tavallisia tuorejuustoja - niiden koostumus on täyteläinen ja kuohkea ja ne toimivat leivonnassa ja ruuanlaitossa kuten tuorejuuston pitääkin.
8 palaa
yksi pala sisältää puolet suositellusta päivittäisestä määrästä kolesterolia alentavaa kasvistanolia
Valmistusaika
Yli 60 min Ainesosat
-
Kakkupohja
-
3/4 dlvehnäjauhoja, esim. Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
-
1/2 tlleivinjauhetta
-
1muna
-
2 rklsokeria
-
-
Täyte
-
4liivatelehteä
-
200 gsuomalaisia vadelmia
-
2 dlkermaa
-
160 g
-
3/4 dltomusokeria
-
2 tlsitruunamehua
-
-
Lisäksi
-
vadelmamarmeladia
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
- Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuiva-aineet munavaahtoon siivilän läpi ja sekoita kevyesti.
- Kaada taikina leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan (halkaisija n. 18 cm) ja levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 6 minuuttia. Kumoa kakku vuoasta varovasti ja anna jäähtyä.
- Aseta kakkupohja leivinpaperin päälle kakkurenkaan* pohjalle. Vuoraa rengas reunakalvolla tai leivinpaperilla. Sivele kakkupohja vadelmamarmeladilla.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Paseeraa vadelmat siivilän läpi (sosetta tulee n. 150 g).
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
- Yhdistä tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon kermavaahto ja sekoita kevyesti.
- Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja sulata ne mikrossa sitruunamehun kanssa. Kaada liivatelehtineste ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen.
- Kaada täyte kakkupohjan päälle. Peitä kakkukuvulla tai kelmulla ja anna jäähtyä muutama tunti tai yön yli kylmässä. Koristele haluamallasi tavalla ennen tarjoilua.
*Kakun voi koota myös irtopohjavuokaan, jos ei omista kakkurengasta.
Vinkki! Näin koostat suositellun päivittäisen kasvistanoliannoksen: 1/8-kokoisen kakkupalan lisäksi voit nauttia esim. yhden annoksen Benecol Greek Style -jogurttia tai 15 g eli n. 3 teelusikallista Benecol-levitettä.
Reseptissä käytetyt tuotteet