Paahdettua cajunlohta ja murskattuja perunoita
4 annosta
Valmistusaika
yli 60 min Ainesosat
-
700 gruodotonta ja suomustettua kirjolohifileetä
-
1 tlcayennenpippuria
-
2 tlpaprikajauhetta
-
1/2 tlsipulijauhetta
-
1/2 tlvalkosipulijauhetta
-
3/4 tlsuolaa
-
ripaus kuivattua basilikaa
-
2 tlöljyä
-
Murskatut perunat:
-
800 gvarhaisperunoita tai uusia perunoita
-
2 rklsitruunaöljyä
-
1 tlsinapinsiemeniä
-
1 tlsuolaa
-
tuoretta rosmariinia
-
Lohipalojen päälle:
-
Benecol Maistuva levite
Ohjeet
- Sekoita cajun-mausteseoksen ainekset keskenään.
- Leikkaa ruodoton ja suomustettu lohifilee neljään palaan.
- Sivele palojen molemmat puolet öljyllä.
- Ripottele mausteseos myös molemmille puolille ja hiero kiinni kalan pintaan.
- Anna maustua noin tunnin ajan kylmässä.
- Valmista sillä aikaa perunat. Pese kuoripäälliset perunat hyvin.
- Keitä haarukkakypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja höyrytä perunat.
- Lisää perunoiden joukkoon sinapinsiemenet sekä puolet öljystä ja pyöräytä sekaisin.
- Kaada perunat uunipellille ja murskaa perunat varovasti painamalle ne lyttyyn esimerkiksi kupin, lasin tai pullon pohjalla.
- Sivele perunoiden pintaan sitruunaöljyä ja ripottele päälle suolaa ja tuoretta rosmariinia.
- Paahda 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Kuumenna paistin pannussa 1 ½ rkl öljyä. Nosta lohipalat pannulle ja vähennä lämpöä. Paista miedolla lämmöllä lohipalojen paksuudesta riippuen 5-7 minuuttia kummaltakin puolelta.
- Tarjoa murskattujen perunoiden ja vihannesten kanssa. Viimeistele lohipalat nokareella Benecol Maistuvaa.
Reseptissä käytetyt tuotteet