Hyppää sisältöön

Tietoa kolesterolista

Tiedät varmasti, että liian korkea kolesteroli ei ole hyväksi terveydellesi. Mitä kolesteroli on, ja miten voit hallita sitä?

Mitä kolesteroli on?

Keho tarvitsee toimintoihinsa tietyn määrän kolesterolia. Elimistö muodostaa tarvitsemansa kolesterolin maksassa, mutta kolesterolia saadaan myös ruoasta, esimerkiksi lihasta, rasvaisista juustoista, voista ja kananmunista. Liika kolesteroli voikin aiheuttaa harmeja. Meillä on kuitenkin myös mukavaa kerrottavaa: kohonneiden kolesteroliarvojen alentamiseen ja kolesterolitasapainosta huolehtimiseen on monia helppoja tapoja. 

Lue lisää

Mistä korkea kolesteroli johtuu?

Liiallinen tyydyttyneiden rasvojen syöminen on yksi yleisimmistä syistä veren kohonneisiin kolesterolipitoisuuksiin. Myös säännöllisen liikunnan puute, ylipaino, runsas alkoholinkäyttö ja tupakointi vaikuttavat epäedullisesti veren rasva-arvoihin.

Lue lisää

Kolesterolimyytit kumoon

Kolesteroliin liittyen on paljon uskomuksia, jotka eivät pidä paikkaansa. Kokosimme yhteen viisi yleistä myyttiä ja myytit kumoavaa faktaa.

Lue lisää

Onko kaikki kolesteroli "pahaa"?

Kokonaiskolesteroliarvosi koostuu LDL- ja HDL-kolesterolista, joiden suhde on tärkeä.

Tiedätkö oman kolesteroliarvosi?

Oman kolesteroliarvon selvittäminen on ensimmäinen ja tärkeä askel matkalla terveempään tulevaisuuteen. Kun tiedät kolesteroliarvosi, voit tehdä sille jotakin!

Lue lisää kolesteroliarvoista

Kolesterolin alentaminen

Korkea kolesteroli voi johtua monesta syystä, mutta joihinkin yleisimpiin – esimerkiksi liialliseen tyydyttyneiden rasvojen syömiseen tai liikunnan puutteeseen – voit vaikuttaa jo tänään. Olemme koonneet avuksesi listan kätevistä vinkeistä, joilla kolesterolisi alenee.

Vinkkejä kolesterolin alentamiseen

Benecol-tuotteet sisältävät kasvistanolia, joka alentaa kolesterolia

Saatat jo syödä terveellisesti tai liikkua säännöllisesti. Benecol-tuotteiden ainutlaatuiset kasvistanolit antavat lisäpontta kolesterolin alentamiseen.

Haku