Hyppää sisältöön

Miten Benecol®-tuotteita tulisi käyttää?

Parhaan ja pysyvän kolesterolia alentavan tehon varmistamiseksi Benecol®-tuotteita pitäisi käyttää joka päivä riittävä määrä ja ne tulisi aina nauttia aterian yhteydessä. Tähän artikkeliin olemme koonneet tärkeimmät tiedot Benecol-tuotteiden oikeanlaisesta käytöstä optimaalisen kolesterolia alentavan tehon saavuttamiseksi.

Kasvistanoliesterin kolesterolia alentava vaikutus

Benecol-tuotteet sisältävät kasvistanoliesteriä, joka vähentää kolesterolin imeytymistä ohutsuolesta. Tutkimuksissa on osoitettu, että päivittäinen 1,5–2,4 g:n annos kasvistanolia alentaa jo 2–3 viikossa LDL-kolesterolia jopa 7–10 prosenttia. Benecol-tuotteiden käytöstä saa lisätehoa kolesterolin alentamiseen terveellisen ruokavalion rinnalla 3.

Useissa kliinisissä tutkimuksissa on osoitettu, että kasvistanolia tulee saada suositeltu määrä päivittäin, jotta kolesterolia alentava vaikutus säilyy. Teho säilyy niin kauan kuin kasvistanolin saanti säilyy tällä tasolla.4 Satunnaisilla unohduksilla ei kuitenkaan ole merkitystä veren kolesterolitasoihin, mutta jos lopetat kasvistanolia sisältävien tuotteiden käytön kokonaan, kolesterolisi palaa aiemmalle tasolleen muutamassa viikossa.4

Kasvistanoliesterin kolesterolia alentava vaikutus on nopea, ja riittävällä päivittäisellä käytöllä myös pysyvä.4–7 Kolesterolin alenemisen määrän ratkaisee päivittäinen kasvistanoliannos. Mukautettu lähteestä EFSA Panel on Dietic Products, Nutrition and Allergies 2012.2

Miten ja milloin minun tulee nauttia Benecol-tuotteita?

Kasvistanoliesteriä ei tarvitse saada joka aterialla kolesterolia alentavan tehon aikaansaamiseksi. Kun kasvistanolin saanti on riittävää ja päivittäistä, vaikutus pysyy riippumatta siitä, saadaanko päivittäinen annos kerralla vai jaettuna usealle aterialle.8

Kasvistanoli vähentää sekä ruuan sisältämän että sapen mukana ohutsuoleen kulkeutuneen kolesterolin imeytymistä. Parhaan vaikutuksen saamiseksi kasvistanolia sisältävät tuotteet tulisi nauttia aterian yhteydessä9, sillä sappihappoja ja haiman entsyymejä erittyy ruuansulatuskanavaan vain aterian yhteydessä.

Yhdistele eri Benecol-tuotteita saadaksesi päivittäisen kasvistanoliannoksesi juuri sinulle mieluisimmalla tavalla. Voit esimerkiksi nauttia Benecol-jogurttijuoman aamupuuron kanssa tai nokareen Benecol-levitettä lounasperunan lisukkeena ja iltapalaleivän päällä. Benecol-jogurtti taas on mitä mainioin jälkiruoka.

Kasvistanoli tuo lisähyötyä kolesterolia alentavaan ruokavalioon

Benecol-tuotteet ovat helppo tapa alentaa kolesterolia riippumatta muista ruokavalion valinnoista tai elintapatekijöistä.4 Kasvistanoli toimii yhtä lailla sekä runsaasti tyydyttynyttä rasvaa ja kolesterolia sisältävässä ruokavaliossa että sydänystävällisessä, vähän tyydyttynyttä rasvaa sisältävässä ruokavaliossa.4,10–13  Terveellisen ruokavalion osaksi lisätty kasvistanoli voi suositusten mukaisesti käytettynä (1,5-2,4g/pvä) kuitenkin alentaa LDL-kolesterolia ylimääräiset 7–10 prosenttia 2.

Benecol-tuoteperheeseen kuuluu useita erilaisia tuote- ja makuvaihtoehtoja, joista voit poimia omat suosikkisi päivittäiseen ruokavalioosi. Monesti pienet, pysyvät muutokset antavat kestävämmän ratkaisun kuin suuret, hetkittäiset parannukset. Löydät kattavat ravitsemustiedot ja ainesosaluettelon jokaisen Benecol-tuotteen pakkauksesta. Pakkausmerkinnöistä löydät myös tiedon tuotteen sisältämän kasvistanolin määrästä. Jogurttijuomat ovat laktoosittomia ja levitteet vähälaktoosisia. Valikoimassa on lisäksi laktoositon ja maidoton Benecol-levite, joka sopii myös vegaaniruokavaliota noudattaville. Benecol-tuotteet ovat helppo ja maistuva tapa alentaa kolesterolia osana monipuolista ja terveellistä ruokavaliota kasvistanolin voimalla.

Tutustu Benecol-tuotteisiin

Benecol-tuotteiden kasvistanolipitoisuudet

BENECOL-TUOTTEET Yksi annos  Kasvistanolia/annos
 Jogurttijuomat Yksi pullo
Persikka – ei lisättyä sokeria, laktoositon 100 g 2 g
 Mansikka – ei lisättyä sokeria, laktoositon 100 g 2 g
 Mustikka – ei lisättyä sokeria, laktoositon 100 g 2 g
Jogurtit Yksi purkki
 Mansikka 115 g 2 g
Persikka 115 g 2 g
Greek Style -jogurtit ½ purkkia
Maustamaton 225 g 2 g
Mango-passionhedelmä 225 g 1,6 g
 Levitteet 2 tl* *Nauti kolme annosta päivässä
Kevyt, vähälaktoosinen 10 g 0,7 g
Oliivi, vähälaktoosinen 10 g 0,7 g
Maistuva, vähälaktoosinen 10 g 0,7 g
Laktoositon, maidoton 10 g 0,7 g

Usein kysyttyjä kysymyksiä kasvistanolista ja Benecol-tuotteista

Mitä kasvistanolit ovat?
Miten kasvistanoli toimii?
Mitä kasvistanoliesteri on?
Onko kasvistanoliesterillä sivuvaikutuksia?
Onko kasvistanoliesteriä sisältäviä Benecol-tuotteita turvallista syödä?
Sopivatko Benecol-tuotteet kaikille?
Voinko syödä Benecol-tuotteita, jos käytän kolesterolia alentavaa lääkitystä?
Kuinka paljon Benecol-levitettä minun pitää käyttää?
Kuinka monta Benecol-jogurttijuomaa minun pitää päivässä nauttia?
Kuinka monta Benecol-jogurttia minun pitää päivässä nauttia?

Haku