Pikkupavlovat
8 kpl
Valmistusaika
yli 60 min Ainesosat
-
2valkuaista
-
2 dl(erikoishienoa) sokeria
-
1/2 tletikkaa
-
1 tlmaissitärkkelystä
-
Lisäksi:
-
2 dlvaahtoutuvaa kaurakermaa
-
mansikoita
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Lisää sokeri vähitellen. Vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää ja siitä muodostuu teräviä huippuja.
- Kääntele joukkoon etikka ja maissitärkkelys.
- Laita marenki pursotinpussiin ja pursota pieniä pesiä leivinpaperinpäälle. Jätä keskelle pieni painauma, johon saat laitettua täytteen.
- Paista marenkeja noin tunti. Marengit ovat kypsiä, kun ne ovat kevyitä ja irtoavat helposti leivinpaperista. Jäähdytä marengit.
- Täytä marengit kaurakermavaahdolla ja mansikoilla juuri ennen tarjoilua.