Runebergin tortut Benecolin tapaan
12 kpl
Valmistusaika
alle 60 min Ainesosat
-
1 dlElovena Kauraleseitä
-
1 dlpiimää
-
1 rklsitruunamehua
-
1/4 tlkarvasmanteliaromia
-
125 gBenecol Maistuva levite
-
1 dlsokeria
-
1muna
-
2 dlSunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
-
1 dlmantelirouhetta
-
1 tlkardemummaa
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlruokasoodaa
-
Vuokien voiteluun:
-
Benecol Maistuva levite
-
Kostutusliemi:
-
4 dlvettä
-
3-4 rklsokeria
-
arrakiaromia
-
Koristeluun:
-
1/2 dlvadelmahilloa
-
1/2 dltomusokeria
-
1 tlvettä tai sitruunamehua
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele muffinipellin syvennykset tai metalliset torttuvuoat Benecol Maistuvalla.
- Sekoita kauraleseiden joukkoon piimä, sitruunamehu ja karvasmanteliaromi. Anna seoksen turvota hetki.
- Vaahdota keskenään margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne sekä lese-piimäseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina muffinivuokiin. Paista uunin keskitasossa 18-20 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
- Valmista kostutusliemi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja arrakiaromi. Kuumenna kunnes sokeri on liuennut veteen. Anna jäähtyä.
- Laita jäähtyneiden torttujen keskelle pieni lusikallinen vadelmahilloa. Sekoita tomusokerista ja vedestä seos, pane se muovipussiin ja leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota kuorrutusta renkaaksi hillon ympärille.
- VINKKI:
Voit jättää tortut myös kostuttamatta!
Reseptissä käytetyt tuotteet