Hyppää sisältöön
uunissa paahdettu sitruunasiika perunoiden kera

Uunissa paahdettu sitruunaksiika

2 annosta
Valmistusaika
alle 60 min
Ainesosat
  • Siika:
  • 1
    kokonainen siika puhdistettuna
  • 1 rkl
    rypsiöljyä
  • 1/2 tl
    sormisuolaa
  • 1/2 tl
    mustapippuria
  • 1
    sitruuna
  • nippu tuoretta timjamia sekä lehtipersiljaa tai tilliä
  • Lisäksi:
  • 500 g
    perunoita
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl
    rypsiöljyä
  • Tilli-jogurttikastike:
  • 200 g
    Benecol Greek Style Maustamaton Jogurtti
  • 1/2 dl
    silputtua lehtipersiljaa tai tilliä
  • 1 rkl
    sitruunamehua
  • ripaus sokeria ja suolaa
Ohjeet
  1. Pyyhi kala kuivaksi ja puhtaaksi talouspaperilla.
  2. Peitä uunipannu leivinpaperilla. Öljyä kalan pinta. Mausta kala sisältä ja ulkoa huolellisesti suolalla ja mustapippurilla.
  3. Pese, halkaise ja viipaloi sitruuna. Suikaloi kevätsipuli.
  4. Täytä kalan vatsa kevätsipulilla, lehtipersiljan- tai tillinoksilla ja sitruunaviipaleilla.
  5. Leikkaa kalan pintaan terävällä veitsellä pieniä viiltoja. Työnnä viiltoihin timjamin- ja tillin varsia sekä sitruunaviipaleita.
  6. Pese peruna. Lohko perunat pannulle kalan viereen, mausta ja kaada päälle öljyä. Sekoita hyvin. Kypsennä ruokaa uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.
  7. Hienonna lehtipersilja tai tilli. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään ja tarkista maku.

Haku