
Uunissa paahdettu sitruunaksiika
2 annosta
Valmistusaika
alle 60 min Ainesosat
-
Siika:
-
1kokonainen siika puhdistettuna
-
1 rklrypsiöljyä
-
1/2 tlsormisuolaa
-
1/2 tlmustapippuria
-
1sitruuna
-
nippu tuoretta timjamia sekä lehtipersiljaa tai tilliä
-
Lisäksi:
-
500 gperunoita
-
sormisuolaa
-
mustapippuria
-
1 rklrypsiöljyä
-
Tilli-jogurttikastike:
-
200 gBenecol Greek Style Maustamaton Jogurtti
-
1/2 dlsilputtua lehtipersiljaa tai tilliä
-
1 rklsitruunamehua
-
ripaus sokeria ja suolaa
Ohjeet
- Pyyhi kala kuivaksi ja puhtaaksi talouspaperilla.
- Peitä uunipannu leivinpaperilla. Öljyä kalan pinta. Mausta kala sisältä ja ulkoa huolellisesti suolalla ja mustapippurilla.
- Pese, halkaise ja viipaloi sitruuna. Suikaloi kevätsipuli.
- Täytä kalan vatsa kevätsipulilla, lehtipersiljan- tai tillinoksilla ja sitruunaviipaleilla.
- Leikkaa kalan pintaan terävällä veitsellä pieniä viiltoja. Työnnä viiltoihin timjamin- ja tillin varsia sekä sitruunaviipaleita.
- Pese peruna. Lohko perunat pannulle kalan viereen, mausta ja kaada päälle öljyä. Sekoita hyvin. Kypsennä ruokaa uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.
- Hienonna lehtipersilja tai tilli. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään ja tarkista maku.
Reseptissä käytetyt tuotteet