Skip to content
kotona valmistettu valkokastike

Helpot Kastikkeet: valkokastike

4 annosta
Preparation time
5 min
Ingredients
  • 25 g
  • 25 g
    vehnäjauhoja
  • 300 ml
    soijamaitoa tai kevytmaitoa
  • Mausteet:
  • juustoraastetta
  • silputtuja yrttejä
  • hienonnettua pinaattia
  • ripaus muskottipähkinää
  • 1 rkl
    sokeria
Method
  1. Laita pannulle Benecol® Maistuvaa ja jauhoja.
  2. Anna saeta 2 minuuttia, kunnes huolellisesti sekoitettu seos kuplii.
  3. Siirrä pannu levyltä ja vispaa soija- tai kevytmaito mukaan vähän kerrallaan.
  4. Siirrä pannu takaisin hellalle ja kiehauta. Sekoita koko ajan, kunnes kastike paksuuntuu.
  5. Poista levyltä ja sekoita mukaan haluamasi mausteet (juustoraastetta, silputtuja yrttejä, hienonnettua pinaattia, ripaus muskottipähkinää ja sokeria)
  6. Vinkki
    Saat béchamel-kastiketta hauduttamalla persiljalla, laakerinlehdellä ja pippurilla maustettua maitoa (kuumenna lähes kiehumispisteeseen ja anna hautua 15 minuuttia) ennen kastikkeen käyttöä.
Products used in this recipe

Haku