Skip to content
pikkuleivät appelsiineilla koristeltuna

Pikkuherkku aikuisten kahvihetkeen

Kahdella keksillä saat päivittäisen kasvistanolitarpeen (1,5-2,4 g).
15 annosta
Preparation time
30 min
Ingredients
  • 175 g
  • 3/4 dl
    sokeria
  • 175 g
    Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl
    perunajauhoja
  • 1/2 tl
    vaniljauutetta
Method
  1. Lämmitä uuni 180 °C / 170 °C kiertoilmauunissa ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Vatkaa Benecol®-levite ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita joukkoon jauhot ja vaniljauute puulusikalla, kunnes taikina on murumaista.
  4. Pyöritä taikina varovasti palloksi ja nosta jääkaappiin 30 minuutiksi muovikelmuun käärittynä.
  5. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla 1 cm paksuksi levyksi. Sirota pintaan hieman sokeria ja kiinnitä se kaulimella. Leikkaa taikinasta keksejä pikkuleipämuotilla (läpimitta noin 7,5 cm). Voit myös ottaa suoraan taikinasta palloja, ja litistää ne leivinpaperin päälle kekseiksi.
  6. Paista 15–20 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa.
Products used in this recipe

Haku