Hyppää sisältöön
kotona valmistettu pokekulho tofulla

Poke-kulho tofulla

2 annosta
Valmistusaika
yli 60 min
Ainesosat
  • 1,5 dl
    vettä
  • 1/4 g
    suolaa
  • 1/2 dl
    puuroriisiä
  • Maustekastike:
  • 1/2 rkl
    tulista chilikastiketta (sriracha)
  • 1 rkl
    vettä
  • 1 rkl
    juoksevaa hunajaa
  • 1 tl
    riisiviinietikkaa
  • Tofu:
  • 250 g
    tofua
  • 1 tl
    currya
  • 1/2 tl
    paprikajauhetta
  • 2 rkl
    seesamin siemeniä
  • 2 rkl
    öljyä
  • 1 rkl
    makeaa soijakastiketta
  • suolaa
  • limemehua ja tuoretta korianteria
  • Lisäksi:
  • 100 g
    kuutioitua mangoa
  • 100 g
    suikaloitua porkkanaa
  • 50 g
    kurkkua
  • 2
    retiisiä
  • 1
    avocado
  • 4 rkl
    kypsiä härkä-tai soijapapuja
  • sushi-inkivääriä
Ohjeet
  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valmista maustekastike. Sekoita maustekastike kypsän riisin joukkoon, laita maustumaan kylmään.
  3. Leikkaa tofu pituussuunnassa puoliksi. Aseta viipaleet vierekkäin puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja kääri kevyesti paketiksi.
  4. Laita paketin päälle painoksi esimerkiksi leikkuulauta. Anna tofun kuivua noin 15 minuuttia painon alla.
  5. Leikkaa tofu isohkoiksi kuutioiksi.
  6. Kuumenna kuiva paistinpannu ja ruskista tofukuutioita muutaman minuutin ajan. Lisää kuivat mausteet ja seesamin siemenet. Lisää öljy ja jatka paistamista hetken aikaa.
  7. Vähennä lämpötilaa, lisää öljy ja soijakastike, suola ja limen mehu. Ripottele päälle korianteri, siirrä pannu pois levyltä.

Haku