Hyppää sisältöön
kotona leivotut runebergintortut

Runebergin tortut Benecolin tapaan

12 kpl
Valmistusaika
alle 60 min
Ainesosat
  • 1 dl
    Elovena Kauraleseitä
  • 1 dl
    piimää
  • 1 rkl
    sitruunamehua
  • 1/4 tl
    karvasmanteliaromia
  • 125 g
    Benecol Maistuva levite
  • 1 dl
    sokeria
  • 1
    muna
  • 2 dl
    Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 dl
    mantelirouhetta
  • 1 tl
    kardemummaa
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 1 tl
    ruokasoodaa
  • Vuokien voiteluun:
  • Benecol Maistuva levite
  • Kostutusliemi:
  • 4 dl
    vettä
  • 3-4 rkl
    sokeria
  • arrakiaromia
  • Koristeluun:
  • 1/2 dl
    vadelmahilloa
  • 1/2 dl
    tomusokeria
  • 1 tl
    vettä tai sitruunamehua
Ohjeet
  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele muffinipellin syvennykset tai metalliset torttuvuoat Benecol Maistuvalla.
  2. Sekoita kauraleseiden joukkoon piimä, sitruunamehu ja karvasmanteliaromi. Anna seoksen turvota hetki.
  3. Vaahdota keskenään margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne sekä lese-piimäseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  4. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista uunin keskitasossa 18-20 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
  5. Valmista kostutusliemi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja arrakiaromi. Kuumenna kunnes sokeri on liuennut veteen. Anna jäähtyä.
  6. Laita jäähtyneiden torttujen keskelle pieni lusikallinen vadelmahilloa. Sekoita tomusokerista ja vedestä seos, pane se muovipussiin ja leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota kuorrutusta renkaaksi hillon ympärille.
  7. VINKKI:
    Voit jättää tortut myös kostuttamatta!
Reseptissä käytetyt tuotteet

Haku