Hyppää sisältöön

Sydämelliset joulutoivotukset

Joulu on ruokajuhla parhaasta päästä ja saattaa siksi mullistaa ruokailurutiinit. Näitä vinkkejä noudattamalla voit kuitenkin nauttia jouluherkuista koko sydämestäsi.

Syö säännöllisesti

Voisi tuntua järkevältä tehdä tilaa jouluruoille jättämällä esimerkiksi aamiainen väliin, mutta oikeasti on terveellisintä pitää kiinni säännöllisestä ateriarytmistä. Jos päivän aikana tulee syödyksi liikaa, muista, että uusi päivä on uusi alku ja mahdollisuus palata takaisin tuttuihin tapoihin.

Täytä lautasesi harkiten

Joulupöytä on täynnä houkutuksia. Nautit niistä kohtuudella, kun kokoat lautasellesi kukkuralusikallisten asemesta pieniä maisteluannoksia. Tai entä jos ottaisit käyttöön astetta pienemmän lautasen?

Pidä ruokapäiväkirjaa

Jos kirjaat ylös syömisesi, tasapainoisen ja monipuolisen ruokavalion noudattaminen saattaa olla helpompaa. Kiinnitä erityistä huomiota herkkujen sisältämän rasvan laatuun ja koeta välttää tyydyttynyttä rasvaa.

Rakenna rutiineille

Pikkujoulujen, jouluruokailujen ja kahvittelujen lomassa kannattaa pitää kiinni terveellisistä elämäntavoista. Koeta sovittaa päiviisi liikuntaa: virkistät aineenvaihduntaasi, pääset hetkeksi pakoon joulutohinaa ja pysyt pois jääkaapin läheltä.

Kolesterolia alentava levite

Ota Benecol osaksi joulua

Älä unohda Benecol-tuotteita joulunakaan. Hyödyt kasvistanolien kolesterolia alentavasta tehosta, kun nautit niitä päivittäin. Sipaise siis kinkkuleiville Benecol-levitettä tai nauti aamupalalla Benecol-jogurttijuoma.

Haku